Mark’s Tokyo puts diners in the heart of the action

The chef is the main character at this Meguro restaurant, who places guests inches away from the kitchen action.

Kenta Nagai Studio designed the space with a strictly minimalist approach that puts more emphasis on food. A wooden counter curves into the kitchen, allowing diners to watch Chef Mark at work as he prepares the Italian-Japanese dishes the restaurant is known for.

The interiors may be sparse, but the studio chose each room with care. Black chairs with horseshoe backs line the main counter, echoing dark concrete floors that draw the eye across the space. Kenta Nagai Studio added room dividers to create a pair of dining booths, lit – like the rest of the Tokyo restaurant – with copper wall sconces that reflect candlelight.

Ingredients are seasonally and locally sourced from farms just outside Tokyo, with dishes changing daily.

1-chōme-23-14 Meguro, Meguro City, Tokyo 153-0063, Japan

Photography: Kenta Hasagawa

Photography: Kenta Hasagawa

Photography: Kenta Hasagawa

Photography: Kenta Hasagawa

Photography: Kenta Hasagawa

Read next: Brutalist Tokyo restaurant Grillno wraps its guests in 50 shades of gray

Studio Mule is a bar and record store for audiophiles

Gravity-defying ‘floating’ toilet opens in Tokyo

Comments are closed.